top

Logotip vrtnarije Trajnice Golob - Klančič
Najbogatejša izbira sadik trpežnih trajnic v Sloveniji.

111

Vse sadike so vzgojene v naši vrtnariji, v navadni vrtni zemlji in ne v šotnem substratu. Na prostem so tudi pozimi. So res vzgojene pri nas?
Domov - Brezplačne zasaditvene skice - Darilni bon- Članki - Kaj so trajnice - Uporabnost - Ekskurzije - Predavanja - Delavnice - Povezave - Slike vrtnarije - O vrtnariji - Kontakti


Podarite darilni bon
Ob posebnih priložnostih podarite darilni bon za trajnice.

Vrtnarija trajnice Golob-Klančič

Obišcite našo spletno trgovino z neverjetno bogato ponudbo.

NOVA
spletna
trgovina


Cenik-katalog 2017:
- okrasne trajnice
- medovite trajnice
- avtohtone, divje rastline
- trave
- praproti
- močvirske in vodne
- dišavnice, zdravilne
- večje rastline za takojšnji učinek

Prodajni pogoji

Cenik-katalog 2017
(pdf)


Cenik-katalog 2017 v Excelovi tabeli

Začel se je
Zaključil se je
fotografski natečaj


E-mail: trajnice@trajnice.com

Tel.: 031 818 010
ali 05 307 88 10

Delovni čas

Zemljevid:
Vitovlje 18
5261 Šempas

GPS:
DD (decimal degrees):
Lat.: 45.938778
Long.: 13.762821
DMS (degrees, minutes, secondes):
N: 45°56'19,6''
E: 13°45'46,157''

.

Brezplačne zasaditvene skice (načrti).

Strokovni nasvet lahko dobite kadarkoli v okviru našega delovnega časa, saj je strokovnjak vedno prisoten.

Skice smo začeli risati čisto spontano, ker so naše stranke pokazale željo in potrebo po pomoči te vrste.

Predstavljajte si, da ste nakupili kar nekaj rastlin za gredico ob vhodu na dvorišče. Raztovorite iz avta, postavite jih ob rob gredice, jih želite pravilno razporediti preden se lotite sajenja... Kaj pa zdaj? Opremljene so sicer z etiketami, ki vsebujejo ime, višino, barvo,... a kaj gre kam? Tu pride prav zasaditvena skica, ki morda ni na pogled dovršeno lepa, je pa učinkovita in enostavno ter hitro reši problem.

Zakaj so brezplačne? Ker rastline poznamo do potankosti, nam izdelava skice ne vzame preveč časa. Sodelujemo tudi z nekaterimi krajinskimi arhitekti, ki naše predloge lepo oblikujejo in ponudijo naročnikom v lepih barvith načrtih.

Za primer si oglejte:
1 - Greda v gosti senci na severni strani stanovanjskega objekta
2 - Greda ob barvni fasadi
... v pripravi je še mnogo skic za objavo

2 - Greda ob barvni fasadi

Pravi izziv pri izbiri rastlin predsatvljajo barvne fasade, zato bomo tokrat zasadili gredico ob hiši s svetlo vijolično fasado. Gredica mota biti zanimiva v vseh obdobjih leta, rastline pa izbrane tako, da se bodo medsebojno dopolnjevale in delovale harmonično. Lega je sončna, zalivanje pa potrebno le v hudi suši.

Dolžina gredice je 8,5m širina pa med 1,2 in 2m.

Več o predlaganih rastlinah.

Greda ob barvni fasadi

Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi

Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi

Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi Skica grede ob barvni fasadi

1 - Greda v gosti senci na severni strani stanovanjskega objekta

K nam je prišla gospa, ki je želela zasaditi gredico ob vhodu v hišo. Lahko bi rekli, da situacija ni najbolj enostavna, saj je gredica v gosti senci na severni strani hiše. Senco dela na eni strani hiša, na drugi pa visok zid, ki omejuje brežino. Brežina pa je še višja od hiše. Zelo pomembno je, da gredica izgleda lepo celo leto, saj je vidna ob vsakem vstopu v hišo.

Izbirala bi svetlejše barve, tako listja kot cvetov, saj lahko temne rastline senčni prostor naredijo še bolj temačen. Dodala bom nekaj izrazito dišečih rastlin za dobrodošlico prišlekom in dobro počutje prebivalcev hiše. Precej sort bo zimzelenih in vedno bo nekaj v cvetu. Z rastlinami, ki niso zimzelene lahko jeseni ali pozimi naredite dvoje. Pustite njihove posušene nadzemne dele na gredici, saj so lepi ali pa jih odstranite. Delajte po občutku, vsekakor pa odstranite polomljene in grde posušene nadzemne dele. Semenske glavice so lahko zelo lepe, lahko so pa tudi prava nadloga, če se vam zaradi njih zaseje nepregledna množica mladih rastlinic, ki jih bo potrebno kasneje odstraniti. Če je vrt zasnovan "divje" jih pa nikar ne odstranjujte.

Slike sem dodala za boljšo predstavo. V vrtnariji njihovo funkcijo opravljajo rastline same, slike so pa v našem prodajnem mrežniku ob rastlinah.
Kvadratek predstavlja 1 kvadratni meter, številka pa število potrebnih sadik te sorte.
Dimenzije gredice: 13m x 1,5m

Več o predlaganih rastlinah.

Brezplačna zasaditvena skica - cvetoča greda trajnic v senci

 

Skice in tekst: Mojca Rehar Klančič

 

 
Vrtnarija: Vitovlje 18, 5261 Šempas, tel.: 031 818 010 ali 05 307 88 10
elektronska pošta: trajnice@trajnice.com
zadnja sprememba: 8.7.2017